En lege sa lørdag at han ikke visste det nøyaktige tallet på døde fordi soldatene ikke gir legene adgang til likhuset for å undersøke de døde. Men han sa at likhuset er fullt, og at de fleste av de døde er soldater.

Stemningen har vært svært anspent før femårsjubileet for den sørsudanske staten lørdag, og kvelden før oppsto det panikk da det hørtes skyting ikke langt fra presidentpalasset.

Der satt president Salva Kiir og visepresident Riek Machar i møte. De to sa på en pressekonferanse at de ikke visste hva som hadde skjedd, men de oppfordret til ro.

– Dette er en veldig uheldig situasjon som ingen av oss egentlig vet hva var, sa Machar.

Ifølge medier var det den sørsudanske regjeringshæren SPLA og opprørshæren SPLA-IO som skjøt mot hverandre. I henhold til en fredsplan fra i fjor skulle de to ha patruljert byen sammen.

Skytingen fortsatte utover natten utenfor en FN-base der 25.000 interne flyktninger bor. Minst 40 sårede ble brakt til en klinikk like ved basen.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon har uttrykt bekymring over hendelsen, og han kaller det et bilde på partenes mangel på innsatsvilje i fredsprosessen.

– Dette er ytterligere et forræderi mot folket i Sør-Sudan, som har lidd under uutgrunnelige grusomheter siden desember 2013, sier han i en pressemelding.

 

Les også: Flere studenter eier bolig tross rekordhøye priser

Krav om ny britisk EU-avstemning avvises

– Hold deg unna, Bjørn!

 

Se DNtv:

- Din riktige løpsteknikk kommer av seg selv
Tidligere løpedronning Ingrid Kristiansen (60) mener flere bør fokusere på å komme i bedre form - enn å løpe "riktig".
00:59
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.