300 flasker hver av siste årgang fra Sør-Afrikas stjenreprodusent Hamilton Russell Vineyards er nå tilgjengelige i Norge. Prisen er ikke avskrekkende, og enhver burgunderfreak bør unne seg en flaske for å kjenne hva man kan få til under varmere himmelstrøk med Burgunds to stjernedruer. For dette er elegante varer, ikke det sedvanlige syltetøypreget pinot noir ofte får i varme strøk eller plastikk- og tropiske frukter som chardonnay får i samme områder.

Dette er forholdsvis elegant vare. Ja vel, det er sødmerikt, til dels litt søt pinot noir-frukt som skiller den ut fra det meste som kommer fra Burgund. Og ja, det er antydninger til mango i chardonnayen, men mang en Mersault-produsent lager dårligere vin enn dette. Så ha et åpent sinn og prøv!

32945 Hamilton Russel Chardonnay 2004
Hamilton Russell Vineyards
Walker Bay, Sør-Afrika
Kroner 259,- Bestilling
89 poeng
Bibendum
En fet og innsmigrende chardonnay på linje med det beste fra Australia og California. Mye eik, men under kontroll. Kaffe, sjokolade, men også sitrus og mango. Smaken er delikat og frisk. Svær, men under kontroll. tiltalende. Holder sikkert i flere år, men jeg ville drukket den nå. Kommer fra 21 ulike plotter på til sammen 30 hektar. Normalt er avkastningen på 40 hektoliter per hektar. En kjølig havbris sørger for at druene ikke blir for "Nye Verden-aktige".

32939 Hamilton Russel Pinot Noir 2004
Hamilton Russel Vineyards
Walker Bay, Sør-Afrika
Kroner 269,- Bestilling
88 poeng
Bibendum
Litt vel søt intro og frukt. Går også igjen i duften som likner på søte jordbær. Likevel en velbalansert og fin vin som fungerte veldig godt til urtebakt svinefilet med saus basert på champagne og ketjap manis. Deilig og innsmigrende.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.