Nok en gang går han mot strømmen, og nok en gang investerer han i Japan. George Soros, som på 90-tallet ble kjent som «mannen som ødela det britiske banKsystemet», har satset stort på Japan, melder Market Watch.

Soros’ hedgefond, Soros Fund Managment, har veddet mot japanske yen og gått inn med omtrent 6 milliarder kroner for å shorte valutaen, sier kilder knyttet til hedgefondet til Market Watch. Dette på tross av at valutaen i den siste tiden har økt mot dollaren, og rammet japansk eksportnæring.

LES OGSÅ: Nikkei fortsetter å falle

I tillegg har hedgefondet investert bredt i flere japanske selskaper, og signaliserer at Soros har tro på Japans økonomi, selv om den japanske Nikkei-indeksen nå er i «bear»-marked etter å ha falt 20 prosent fra toppnivået 23. mai i år. Selv med tapene er nemlig Nikkei-indeksen opp 24 prosent i år.

Den 82 år gamle amerikansk-ungarske magnaten, investoren og filantropen er kjent for å ta overraskende valg når det kommer til investeringer. Han ble verdenskjent da han tjente milliarder på valutakrisen i Storbritannia i 1993.

LES OGSÅ: Jobbtall løfter USA-børsene

Børsen får ansvaret for Norges viktigste rente (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.