- Det er på tide å gjøre noe. Uheldigvis mangler USA innsatsviljen, sier 79 år gamle George Soros til DN.no.

Han har akkurat hatt et møte med Norges statsminister, Jens Stoltenberg. Klimapolitikk står på agendaen for Soros, som kanskje er mest kjent for å senke Bank of England, da han i 1992 tjente en milliard dollar på å spekulere i britiske pund. Nå er han altså engasjert i miljøpolitikk, og rådgiver for en FN-gruppe som ledes av Stoltenberg.

Regnskog
Mens Stoltenberg hastet videre til neste møte, tok Soros seg tid til en bitteliten prat.

- Hva pratet du med Stoltenberg om?

- Vi pratet om utfordringene, om hvordan vi skal komme oss videre. Vi pratet også om regnskogen, og hvordan bev#229 av de er en stor mulighet til å løse problemene vi står overfor, sier Soros.

Han er av Forbes rangert som verdens 29. rikeste person, med en antatt formue på rundt 46 milliarder kroner. De siste 30 årene har han også gitt bort nesten like mye penger til diverse saker.

 

Ikke bare myndigheter
FN-gruppen skal komme med forslag til finansiering av klimatiltak, og har møter i storbyen igår og i dag. I oktober skal Stoltenberg og kompani komme med praktiske forslag til hvordan man skal nå målene fra klimatoppmøtet i København i 2009, som sier at fra 2020 skal 100 milliarder dollar årlig gå til finansiering av klimatiltak i fattige land.

Soros forteller at han ble engasjert i klimaproblematikken etter å ha deltatt på FNs klimamøte i Danmark ifjor vinter.

- Jeg begynte med dette da jeg dro til Købehavn og forsto at myndighetene ikke klarer å løse det. Derfor tror jeg det sivilie samfunnet må bidra og være med, sier Soros, før også han haster videre til neste møte.

Les også:

Stoltenberg vil ha klimaavgift til sjøs (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.