Emma Clare Gabrielsen (24) slutter som journalist i D2, Dagens Næringslivs fredagsmagasin.

I stedet skal hun bli programleder i NRKs nye dokumentarsatsning som skal sendes neste høst.

- Emma Clare skal være programleder for en ny undersøkende dokumentarserie som heter «Innafor #SyktAmbisiøs». Der skal vi komme innenfor i miljøer der man har sykt høye ambisjoner. Vi har lett eter en programleder som er del av denne generasjonen, som også omtales som Generasjon Perfekt, sier prosjektleder Tove Austad i NRK.

Var anonym søker

Emma Clare (24) har vært anonym gjennom hele søknadsprosessen av hensyn til jobben sin som journalist i Dagens Næringsliv.

307 søkere har levert til sammen ti timer med snapchat-innhold som arbeidsprøver, i tillegg til betroelsesvideoer de har filmet selv, såkalt ConfessionCam.

- Vi har også intervjuet dem i studio og filmet hele prosessen underveis. Første program handler delvis om selve ansettelsesprosessen, sier Austad.

Heller mislykket enn middelmådig

Hun sier materialet som er innsendt fra norske ungdommer over hele verden dokumenterer en hel generasjon og deres angst for middelmådigheten.

Programleder i Innafor

Innafor har funnet sin programleder. Nå skal hun bare vaske munnen med såpe, så blir dette bra: http://www.nrk.no/1.12711274

Posted by NRK Dokumentar on 22. desember 2015
- De vil heller mislykkes helt enn å bli middelmådige, sier Austad.

Målgruppen for satsingen er unge i 20-årene.

- Vi skal ikke sende på tv før slutten av 2016, men programlederen skal være en del av mediebruken til målgruppen og spre innholdet vi finner underveis der det passer best. Målgruppen konsumerer jo medier på mange andre kanaler enn tradisjonelt tv, sier Austad.

Finans, fitness og forsvaret

Hvert program skal på innsiden i et enkelt miljø, men hvilke er ennå ikke definert

Austad peker imidlertid på at både finansstudenter på Handelshøyskolen, folk som driver med body fitness og unge i militæret har store og tidvis «sykt høye» ambisjoner.

 

Her er noen av sakene Emma Clare har skrevet i D2 de siste månedene:

Kim Kardashian er dronningen av selfier d2Plus

La stå! d2Plus  (om seksualundervisning)

Pillethriller d2Plus  (prevensjonsmidlenes historie)

De ufrivillige d2Plus  (om hevnporno)

Det sterkeste kjønn d2Plus  (om bikini fitness)

 

Les også:

Petter Stordalen vil gi bort millioner

40.000 bedrifter i kø for å få Facebook

Det Nye brøt god presseskikk med «Fotballfrue»-samarbeid

 

Se videoen til Emma Clares sak om bikini fitness-miljøet:

- Det er verdens største scene. Man kommer ikke noe lenger
00:00
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.