– Vi har øyensynlig truffet en nerve. Dette bildet var jo en symbolsak for en problemstilling som er mye større, sier Aftenpostens sjefredaktør Espen Egil Hansen etter at Facebook snudde om det ikoniske bildet fra Vietnam-krigen.

Aftenposten viet fredag hele forsiden på kritikk av Facebook for bildesensur. Espen Egil Hansen skriver et åpent brev til Facebook-sjef Mark Zuckerberg etter at avisen hadde fått beskjed om å slette krigsbildet fra Vietnam-krigen.

Saken har fått oppmerksomhet i medier i hele verden i løpet av fredagen, og fredag kveld snudde Facebook.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi har klart å få oppmerksomhet om denne saken. Jeg synes det er klokt av Facebook å snu, og er fornøyd med at Aftenposten som et medium har gjennomslagskraft, sier Hansen til NTB.

– Vi har satt dagsorden over hele kloden, og det er en god følelse for dette er en problemstilling som angår hele verden. Det som har vært hyggelig og veldig spesielt er at vi har fått henvendelser fra mange land, som India, USA og Canada. Vi har øyensynlig truffet en nerve. Dette bildet var jo en symbolsak på en problemstilling som er mye større. Det handler om den makten og innflytelsen Facebook har fått, og den problemstillingen står ved lag, sier redaktøren.

Les også: Facebook snur

Forfatter Tom Egeland:  - Nå er jeg glad!

Hylles for Facebook-angrep

Nettavisen-redaktør utestengt fra Facebook

Se DNtv:
Se trailer: «Sully»
Clint Eastwood har laget en melodramatisk, men tett og oppløftende film av en utrolig hendelse.
01:52
Publisert:

 


 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.