Facebook vil tillate at det omstridte bildet av piken som var rammet av napalm-bombing under Vietnam-krigen legges ut på det sosiale mediet, melder NRK, som viser til nyhetsbyrået AFP.

- På grunn av dets status som et ikonisk bilde med historisk betydning, oppveier verdien av å tillate deling, verdien av å verne samfunnet ved å fjerne det, skriver en talsperson for Facebook i en epost til AFP, melder NTB.

– Vi har derfor bestemt oss for å gjeninnsette bildet på Facebook, hvor vi er klar over at det har blitt fjernet, tilføyer den ikke navngitte talspersonen.

Facebook vil også gjenopprette innleggene som har blitt slettet, ifølge NRK, som viser til uttalelser fra selskapet til Recode.

En rekke fremstående personer, organisasjoner og medier har lagt press på Facebook etter at forfatteren Tom Egeland fikk fjernet det ikoniske bildet fra sin facebook-side og profilen stengt i et døgn.

Les også: Egeland kastet ut fra Facebook

Mens statsminister Erna Solberg la ut samme bilde, som ble slettet, og senere en sensurert versjon av samme bilde, brukte Aftenposten hele førstesiden på saken sammen med originalbildet fredag.

Under vignetten «Dear Mark Zuckerberg» skriver Aftenpostens sjefredaktør Espen Egil Hansen at Zuckerberg må innse at han i dag er «verdens mektigste redaktør» og at han misbruker denne makten.

Hansen sier bakgrunnen for brevet var at avisen hadde fått beskjed om å slette bildet, som illustrerte en artikkel Aftenposten delte på Facebook.

Statsminister Erna Solberg er glad for at Facebook nå snur.

– Dette er veldig bra. Det viser at sosiale medier-aktivitet, også rettet mot sosiale medier selv, det å bruke stemmen til å si at vi ønsker en forandring, det hjelper. Det er jeg glad for, sier statsminister Erna Solberg (H) til NRK.

Les også: Hylles for Facebook-angrep

Norsk Redaktørforening (NR) kontaktet på sin side internasjonale presseorganisasjoner i håp om å legge press på Facebook.

Les også:
Varsler en fjerde nedbemanningsrunde

Slik slår Erna Solberg tilbake mot Facebook

Kulturministeren vil møte Facebook og redaktører

Vil at oljefondet vurdere Facebook-investeringen

Nettavisen-redaktør utestengt fra Facebook  

Facebook: - Vi har ingen regler mot kritikk av våre retningslinjer (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Se trailer: «Sully»
Clint Eastwood har laget en melodramatisk, men tett og oppløftende film av en utrolig hendelse.
01:52
Publisert: