Det er trolig første gangen at en så kjent personlighets bortgang ikke blir kjent gjennom et tradisjonelt medium.

Det var nemlig rettsmedisineren i San Fransisco, Marin County Sheriff’s Coroner Division, som først meldte om skuespillerens død i en pressemelding på sine egne nettsider.

I pressemeldingen heter det blant annet at skuespilleren ble funnet død klokken 11:55 amerikansk tid og at dødsårsaken etterforskes.

Tvitret nyheten før TMZ

Journalisten Henry K. Lee  i lokalavisen San Francisco Chronicle var den første som tvitret nyheten med lenke til pressemeldingen.

 

Umiddelbart etter ble hans melding retvitret av lokalavisen nettversjon SFGate sin Twitter-konto.

Dermed var nyheten ute på Twitter før den ble kjent på kjendisnettstedet TMZ, som pleier å være først ute med nyheter fra underholdningsbransjen, og tradisjonelle nyhetsmedier som CNN og BBC.

Det er verdt å nevne at det kun tok minutter før nyheten var spredt til alle internasjonale nyhetsmedier.

Hylles etter sin død

Robin Williams’ død er i skrivende stund det temaet som omtales mest på Twitter, både internasjonalt og i Norge.

I dag har skuespillere, komikere, politikere og hundretusenvis av tilhengere verden over meldt sine kondolanser på sosiale medier.

Også den amerikanske presidenten Barack Obama har i dag delt sine tanker i forbindelse med Robin Williams’ bortgang på sosiale medier.

- Han var en pilot, en lege, en ånd, en barnepike… og alt i mellom. Men det fantes bare én av ham, sier Obama via sin offisielle Twitter-konto og refererer dermed til Williams’ mange roller i løpet av sin 40 år lange skuespillerkarriere.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.