Inga Marte Thorkildsen tar ikke gjenvalg som nestleder i SV, opplyser partikilder til Dagsavisen.

Det blir endringer i partiledelsen, sier flere kilder i SV til avisen.

Partiet nedsatte under helgens landsstyremøte en valgkomité som skal jobbe fram mot landsmøtet i april neste år. Komiteen skal i nærmeste framtid spørre dagens medlemmer om de tar gjenvalg til sine ulike posisjoner. Etter det avisen forstår har sentrale personer i partiet i noe tid vært klar over at Thorkildsen er lunken til å fortsette som nestleder.

Det spekuleres også i SV-kretser om Bård Vegar Solhjell vil fortsette i nestledervervet.

Taus

Thorkildsen selv vil ikke uttale seg til Dagsavisen. Hun er for tiden opptatt med et bokprosjekt. Avisen har ikke lyktes med å komme i kontakt med Solhjell, som er i Myanmar med forsvars- og utenrikskomiteen for tiden.

– Vi har akkurat satt ned en valgkomité som ikke har startet sitt arbeid. Vi forholder oss til den ledelsen vi har, sier partisekretær Silje Schei Tveitdal, som sier SV-ledelsen ikke vil kommentere spekulasjonene.

I helgen ble det kjent at Thorkildsen har sagt nei til å stille som toppkandidat for SV i Oslo i neste års kommune- og fylkestingsvalg.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Ap frem på NRKs partibarometer
 

- Vi kan ikke krympe oss selv for å få et bedre forhold til Kina