Fra før er det klart at nestleder Snorre Valen ikke tar gjenvalg neste høst. Dermed kan SV-leder Audun Lysbakken samt Torgeir Knag Fylkesnes og Kirsti Bergstø bli de eneste av dagens SV-ere som blir værende på Stortinget.

Lysbakken er den eneste som svarer ja på spørsmålet om en ny periode, mens de to sistnevnte også heller mot renominasjon, ifølge kilder.

Heikki Eidsvoll Holmås har tidligere sagt til Klassekampen at han 1. juni skal si ifra til nominasjonsnemnda i Oslo SV om han stiller for en ny periode eller ikke. Andersen og Solhjell oppgir begge at de ikke har bestemt seg.

– Det stemmer at jeg tenker meg om, sier Solhjell.

– Den avgjørelsen har jeg ikke tatt. Jeg har vært der lenge, og kanskje er det noen andre som vil, sier Andersen, som har sittet på Stortinget i nesten 20 år. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.