- Akkurat nå er jeg erkstremt opptatt av at vi skal lykkes i Oslo. Det er dessuten utrolig gøy, sier dagens Oslo-byråd Thorkildsen.

Hun bekrefter at hun ikke ønsker listeplass til 2017-valget for SV i Oslo. Men hennes nei til ny runde i rikspolitikken gjelder for 2017, ikke for all tid.

- Jeg utelukker ikke at det kan bli aktuelt  å be om tillit fra Oslo-partiet en gang i fremtiden, sier Inga Marte Thorkildsen.

Heikki og Kaski

Heikki Holmås, dagens SV-stortingsrepresentant fra Oslo, varslet nylig at han ikke vil fortsette på Stortinget neste periode.

Holmås´ begrunnelse er blant annet at han ønsker å åpne for en kvinne på førsteplass på Oslo SVs stortingsvalgliste.

Dette brakte Thorkildsens navn inn som mulig etterfølger. Inga Marte Thorkildsen var stortingsrepresentant fra Vesforld i årene 2001-13, likeens statsråd i 2012/13. Nå er hun hovedstadsboer og byråd for helse, eldre og sosiale saker i Oslo.

Thorkildsens nei vil føre til økt oppmerksomhet om SVs partisekretær Kari Elisabeth Kaski. Overfor Klassekampen har Kaski bekreftet at hun nå vurderer å stille.

Videre

Personene på Oslo SVs stortingsvalgliste  for 2013 hadde frist til 1. juni med å svare på om de ønsket å være med på liste foran 2017-valget.

I tillegg til Heikki Holmås frasa også annenkandidaten fra 2013, Ingunn Gjerstad, seg gjenvalg.

Ulike ledd og lokale partilag i Oslo SV har nå frist til 24. august med å spille inn navn og forslag til neste stortingsvalgliste. 12. september skal fylkeslagets nominasjonskomite ha et første utkast til liste klar, mens endelig valg skjer 1. desember. Det har tidligere vært stort frammøte og kraftige rivninger i Oslo SVs møter for å vedta stortingsvalgliste.

 

Les også: Frp vil fjerne bensinbilene dnPlus (DN+)

– Nå blir hun «Vulgær-Erna»

Her er statsministerens nye lønn

Se DNtv:

Tredemølla hjelper deg ikke i høyfjellet
Tormod Granheim har snart besteget alle Alpe-fjell over 2000 meter. Grunnlaget for god høyfjellsform kan legges i nærmeste oppoverbakke.
02:14
Publisert:

Ny utgave av DN-podkasten «Finansredaksjonen»:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.