Styret i butikkjeden Spaceworld Soundgarden as har levert begjæring om oppbud, melder elektronikkbransjen.no.

Selskapet har 38 butikker og 250 ansatte.

Det er tre år siden Spaceworld og Soundgarden fusjonerte, og hadde som mål å skape en ledende butikkjede.

– Dessverre ble oppstarten mer kostbar og krevende enn planlagt, og kjeden leverte følgelig et negativt resultat for 2016 som var mye større enn forutsatt. Denne utviklingen ble gradvis snudd i 2017, der det ble gjennomført betydelige kostnadsbesparelser og en nedskalering av antall butikker, opplyser selskapet i en pressemelding Elektronikkbransjen.no refererer til.

Negativt driftsresultat

I meldingen viser selskapet til at markedssituasjonen og konsepter ikke har gitt den omsetningen og inntjeningen det hadde sett for seg.

– Alt for mange av butikkene har fremdeles levert negativt driftsresultat. Dette på tross av at de ansatte har bidratt mer enn man kan forvente, med stor entusiasme og arbeidsinnsats for å skape lønnsomhet, skriver styreleder, daglig leder og eier Jan Inge Solheim i pressemeldingen.

DN har ikke lykkes i å komme i kontakt med Solheim torsdag.

Solheim, som er gründeren bak Soundgarden, kjøpte i 2016 Reitangruppen ut av selskapet og sikret seg 100 prosent av Spaceworld Soundgarden gjennom sitt investeringsselskap Skagen Invest og Consult.

Har ikke lykkes

Styret i selskapet skal ha jobbet over lenger tid med å sikre en langsiktig finansiell løsning for at selskapet kan drive videre.

– Vi må nå konstatere at vi ikke har lykkes med dette arbeidet. Vi beklager sterkt den uheldige situasjonen som har oppstått som en følge av dette for våre ansatte, kunder og leverandører, skriver Solheim.(Vilkår)

- To modeller falt i havet og tre ble sendt til pumping
Ronnie Ottem lever av å lage fester for andre. Her er festfikserens beste råd for å lage den perfekte sommerfesten.
01:38
Publisert: