Spania har opplevd et kraftig økonomisk tilbakeslag de siste årene etter at boligboblen i landet sprakk i forbindelse med finanskrisen høsten 2008.

Den økonomiske nedgangen har blant annet ført til at landet har en av Europas høyeste arbeidsledighetsrater. Mer enn hver fjerde person i arbeidsfør alder er for tiden uten jobb.

I de ni kvartalene frem til årets tredje kvartal var det nedgang i den økonomiske aktiviteten, målt ved brutto nasjonalproduktet (bnp).

I årets tredje kvartal økte imidlertid bnp med 0,1 prosent, skriver Bloomberg News onsdag. Dermed er resesjonen, som har vart i over to år, teknisk sett over.

Den moderate veksten er helt på linje med medianestimatet blant de 37 økonomene som Bloomberg News har snakket med.

Bnp-tallene ble sluppet av den spanske sentralbanken onsdag og er basert på foreløpige beregninger.

- Et positivt tall for Spania er psykologisk viktig det er det første på mange kvartaler, sier økonom Ben May i Capital Economics til Bloomberg News.

Markedet reagerer med å sende de spanske statsrentene nedover. I annenhåndsmarkedet faller den spanske tiåringen 4 basispunkter til 4,143 prosent, melder TDN Finans. I midten av oktober var renten på 4,30 prosent.

LES OGSÅ:

IMF: - Spania er i rute (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.