Spanias viseøkonomiminister Jaime Garcia-Legaz oppfordrer Den europeiske sentralbanken (ECB) til å kjøpe mer statsobligasjoner for å motvirke gjeldskrisen i Europa.

Det melder Bloomberg News lørdag, som viser til et intervju gjort fredag.

- De bør øke obligasjonskjøpene. Dersom man ber om ultrarestriktiv finanspolitikk i både Spania og Italia, er det fornuftig å ha en pengepolitikk med sterkere obligasjonsoppkjøp, sa han.

Uttalelser fra ECB-medlem Benoit Coeure forrige uke ble tolket som signaler på at det kan bli aktuelt for sentralbanken å kjøpe spanske statsobligasjoner.

Fredag sa imidlertid hans nederlandske kollega, Klaas Knot, at sentralbanken er "svært langt" fra å gjenoppta den politikken som ble et mislykket forsøk på å stanse massive salg av spansk statsgjeld i november.

- Jeg håper vi aldri mer vil måtte bruke det verktøyet igjen, sa han fredag, ifølge Bloomberg News.

Lesogså: Spanske og italienske renter fortsetter opp

Euroen svekkes i påvente av Spania


(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.