Sentralbanken i Spania planleggere å gjennomføre tiltak for at långiverne i landet skal sette av mer reserver mot eiendeler, som for eksempel boliger, kjøpt i bytte mot råtten gjeld, etter at eiendelene har vært i bankenes balanse i mer enn to år.

Det opplyste sentralbanken i en epost onsdag kveld, ifølge Bloomberg News.

Bankene som har mottatt eiendommer, for eksempel fra utviklere som ikke har vært i stand til å betale deres lånekostnader, vil måtte ta nedskrivninger som følge av verdifall på minst 30 prosent, ifølge forslaget.

Ifølge nyhetsbyrået har långivere kjøpt eiendom for nær 60 milliarder euro gjennom tvangssalg og verdipapir-swaper eller kjøp.

Forslagene vil gjennomgå en konsultasjonsperiode før de blir satt i effekt.

"Disse endringene er, hvis implementert (som er et svært sannsynlig scenario), et av de viktigste punktene relatert til spanske banker vi har sett på år. Vi mener sentralbanken i Spania endelig har bestemt seg for å være tøff med tanke på boligeiendeler og misligholdte lån", skriver analytikerne i Credit Suisse i en oppdatering torsdag.

Ja til budsjettkutt
Det spanske parlamentet har torsdag ratifisert myndighetenes plan om å gjennomføre det dypeste budsjettkuttet på 30 år.

Det melder Bloomberg News onsdag.

Plan ble støttet av 169 stemmer, mens 168 stemmer var mot forslaget.

Les også: Spania: Knepent ja til krisekutt

<b>Advarer mot "moralsk hasard"</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.