Valget i Spania, der ingen partier oppnådde rent flertall, har skapt økonomisk usikkerhet. Børsen i Madrid falt kraftig mandag morgen.

Den spanske hovedindeksen Ibex falt 2,7 prosent mandag formiddag. Kun ett av de 35 selskapene på listen unngikk å bli tatt med i dragsuget. Banker var hardest rammet.

Verken statsminister Mariano Rajoys konservative Partido Popular (PP) eller sentrums- og venstrepartiene oppnådde klart flertall. Tradisjonelt har man alltid hatt to store partier som kniver om makten. Usikkerheten som helgens valg har åpenbart, gjør at det kan ta flere uker før landets nye politiske framtid er klar.

– En koalisjon bestående av sentrum og høyre klarer ikke å oppnå flertall. Dette bidrar til enda større politisk usikkerhet og vil på ingen måte bidra positivt for utviklingen i aksjemarkedet, sier senioranalytiker Marco Stringa i Deutsche Bank.

– Sett under ett er det politisk usikkerhet som utgjør den største risikoen, som følge av den svært splittede nasjonalforsamlingen, sier han videre.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

Blatter og Platini blir utestengt i åtte år

Nordmann tiltalt for grov skatteunndragelse

Tildelt kontrakter for 200 millioner

Se DNTV: Slik reddet han stueplanten «Benny»

Stueplanten «Benny» får mer kjærlighet enn de fleste
Se det intrikate systemet dataingeniør Pedro Dias har laget for å sørge for at «Benny» får riktig mengde vann og sollys.
02:37
Publisert: