Regjeringspartiet Partido Popular (PP) fikk flest stemmer i søndagens valg, men er med 123 mandater ikke i nærheten av store nok til å danne en flertallsregjering.

– Spania har stemt for forandring. Nå er det opp til PP å forsøke å danne en regjering, men sosialistene vil stemme «nei» til Rajoy og PP, sier Cesar Luena fra PSOE, som fikk 90 plasser i nasjonalforsamlingen i søndagens valg.

Podemos-leder Pablo Iglesias sier hans parti, som kom på tredjeplass med 69 seter, ikke vil støtte noen form for PP-regjering.

– Det skal ikke være noe tvil. Podemos vil verken aktivt eller passivt tillate en PP-regjering, sa Iglesias på en pressekonferanse mandag.

Han tilføyer at partiet snart vil starte en ny runde med samtaler med andre partier for å diskutere mulige maktdelingsavtaler.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Bøndene vil ha igjen for bortfall av eksportstøtte

Sverige knuser oss på musikkinntekter

Nå snur dollarkursen

Se DNTV: Søstrene Fredriksen på julelunsj

Søstrene Fredriksen på julelunsj
Døtrene Kathrine og Cecilie hastet forbi fremmøtt presse, da de ankom farens tradisjonsrike julejunsj på Theatercaféen i Oslo.
00:26
Publisert: