Norwegian har hatt en flybase i Helsinki i to år, og siden ifjor har lavprisflyselskapet hatt egne baser i Spania, først i feriebyen Malaga, skriver Dagens Næringsliv.

1. april i år gikk første avgang fra den nye basen på Gatwick utenfor London, der tre fly er stasjonert foreløpig.

Norwegian har bare norske fly i flåten, og nye baser blir bemannet opp ved hjelp av kontraktsansatte. Skulle Norwegian ha gjort som Ryanair-sjef Michael O´Leary sa denne uken, skulle alle ha jobbet på norske kontrakter.

- Utgangspunktet er hvilket land basen har tilhørighet til. Noe annet ville ha vært oppsiktsvekkende, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian til DN.

- For våre nyansatte på Gatwick er det selvsagt britisk arbeidsmiljølov som gjelder, også når disse flyr til Norge og tilbake, sier hun.

På Norwegian-flyvninger mellom Spania og Norge er det veldig ofte spanjoler i kabinen som flyr på spanske arbeidskontrakter og er underlagt spansk lov.

I enkelte tilfeller blir spanske kabinansatte også brukt på norske innenriksruter, før de flyr tilbake til Spania. Fortsatt på spanske kontrakter.

Les også: Tar Ryanair til Høyesterett om nødvendig

Fnyser av "slavekontrakter"

Ryanair-sjefen lei av å bli hakket på: - Se på SAS i stedet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.