Det kom ingen viktige internasjonale makroøkonomiske nøkkeltall tirsdag, og de perifere europeiske statsrentene steg videre.

- Det er fornyet uro i euroregionen ettersom gjeldsproblemet ikke er borte, på tross av likviditetsstøtten fra Den europeiske sentralbanken. Den dårlige arbeidsmarkedsrapporten fra USA forsterket bare det risikoaverse sentimentet. Vi forventer at statsrentene i de perifere landene vil fortsette å stige på kort sikt, sier sjefstrateg Vincent Chaigneau i Societe Generale til Bloomberg News.

Den italienske tiåringen steg 15 punkter til 5,58 prosent tirsdag, mens den spanske 19 punkter 5,91 prosent.

Som en motvekt til de stigende statsrentene for de perifere landene falt renten på den tyske tiåringen med syv punkter til 1,67 prosent. Dette tilsvarer en nedgang på over 30 punkter på under tre uker.

Sveitsiske franc blir også sett på som en ”trygg havn” blant investorer, noe som kom til syne da landet tirsdag auksjonerte seks måneders statspapirer. Papirene fikk en rente på -0,25 prosent.

Fra Norge kom det tall for kjerneinflasjonen i mars som viste en oppgang på 1,5 prosent på årsbasis, mot ventet 1,4 prosent.

Økonom Kari Due-Andresen i Handelsbanken Capital Markets skriver i en kommentar at tallene føyer seg inn i rekken av indikatorer som peker mot en sterkere inflasjon og økonomisk utvikling enn hva Norges Bank legger til grunn.

Carsten Johan Andenæs TDN Finans(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.