Statsminister Mariano Rajoy gjorde mandag sitt beste for å roe markedet etter at storbanken Bankia ba om krisehjelp for 19 milliarder euro, den største redningsaksjonen for en bank i spansk historie.

Som følge av bekymring for det spanske bankvesenet krever markedet stadig høyere renter for å investere i spanske statsobligasjoner.

I forrige uke nærmet renten seg smertegrensa på 7 prosent, noe som gjør det stadig vanskeligere for Spania å låne penger til å refinansiere sin statsgjeld.

Rajoy tonet ned Bankias problemer og insisterte på at de ikke får noen virkning på regjeringens innsats for å redusere statsgjelda. Han gjentok at Spania ikke har til hensikt å søke om krisehjelp fra EUs krisefond.

Ifølge kilder i regjeringen kan myndighetene velge å støtte opp om Bankia ved hjelp av statsobligasjoner i bytte mot aksjer i banken. Samme metode kan brukes til å støtte opp om andre banker som sliter, noe som i så fall ville føre til at statens gjeld øker.

Uroen for situasjonen i Bankia og andre spanske banker førte til at børsen i Madrid falt. Det var særlig bankaksjer det gikk ut over, og Bankias aksjer sank med over 13 prosent.

Les også: - Spania vil forbli i resesjon

<b>Fem spanske banker blir nedgradert</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.