Det er en blandet utvikling i det europeiske rentemarkedet torsdag. De tyske statsrentene stiger svakt, mens de italienske handles lavere.

Renten på den spanske tiåringen steg til over syv prosent etter gjennomføringen av tre statsobligasjoner på henholdsvis to, fem og syv år.

Torsdagens viktigste internasjonale nøkkeltall er, ifølge Nordea Markets, den regionale konjunkturindikatoren Philly Fed. fra USA. Meglerhuset viser til at indeksen i juni falt overraskende fra -5,8 poeng til -16,6 poeng, og juli-tallet er ventet til -8, ifølge Bloomberg News-estimater.

«Tidligere denne uken overrasket den regionale indeksen for New York-området, såkalt Empire, på oppsiden av konsensus. Det kan tilsi at vi ikke bør få negative overraskelser fra Philly Fed i dag. Indeksen kan i noen grad gi en indikasjon på retningen for den viktigere og mindre volatile ISM-indeksen som kommer i begynnelsen av august», heter det i Nordea Markets morgenrapport.

Fra USA kommer det også andre interessante nøkkeltall, deriblant de ukentlige tallene for antallet nye arbeidsledighetssøkende samt tall for bruktboligsalget i juni.

Onsdag kveld la den amerikanske sentralbanken frem sin Beige Book-rapport, der det kom frem at den økonomiske aktiviteten i de fleste Federal Reserve-distrikt fortsatte å ekspandere i en beskjeden til moderat takt i juni og tidlig juli.

Les saken: Beige book viser svak vekst i USA

Tyske politikere ventes å ratifisere Tysklands deltakelse i eurosonens redningspakke til spanske banker onsdag. Forbundskansler Angela Merkels koalisjon har majoritet i Forbundsdagen, noe som gjør at det er ventet at hun får vedtatt ratifiseringen, men dissenter fra regjeringspartiet Kristeligdemokratene og Merkels søsterparti i Bayern, CSU kan gjøre beslutningen spennende.

Finansminister Wolfgang Schäuble vil åpne debatten rundt saken klokken 14:00 i Berlin.

Les mer: Spania kan bruke kriselån til å kjøpe egen statsgjeld

IMF skal få bedre oversikt

- Trygg på Spania (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.