- Prisene i aksjemarkedet vil fortsette å stige de neste to årene, sier økonomiprofessor Nouriel Roubini til CNBC.com.

Han tror aksjeprisene vil øke helt til rikdomsgapet mellom Wall Street og Main Street blir for stort, og virkeligheten setter inn.

Roubini skapte seg for alvor et navn da han forutså finanskrisen som startet i 2008. Han er kjent for å være en mann med et rimelig negativt markedssyn. Derav tilnavnet Dr. Doom.

Nå spår han derimot en langvarig børsoppgang.

Tror ikke på nedtrapping
Roubini mener det er for tidlig å bekymre seg for at den amerikanske sentralbanken skal trekke tilbake de historiske og enestående økonomiske lettelsene gitt i senere tid.

Den økonomiske veksten er for svak, og markedet for avhengig av 85 milliarder dollar i månedlige kjøp av eiendeler fra Fed, den amerikanske sentralbanken, mener økonomen.

Markedene er bekymret for en tidligere nedtrapping, men jeg tror nedtrapping kommer til å skje senere, og tror derfor det blir et markedsrally, sier han.

- Man kommer til å se et økende gap
Til tross for lunken økonomisk vekst har børsene hatt store bølger i år.

Mye av gevinsten har blitt assosiert tett med kvantitative lettelser fra den amerikanske sentralbanken, hvor de kjøper verdipapiriserte boliglån hver måned for å holde rentene lave og oppmuntre til høyere risiko.

Mens programmet fra sentralbanken har falt sammen med en oppblomstring av boligmarkedet, forblir den bredere økonomien i forandring. En utvikling Roubini forventer vil fortsette.

- Man kommer til å se et økende gap mellom Wall Street og Main Street, mellom hva som skjer med aksjemarkedet og den realøkonomiske veksten, sier han.

- Det vil skje veldig, veldig sakte
Feds effekt på aksjeprisene er nå dominerende, men over tid vil ikke den kunne overstyre de grunnleggende økonomiske forholdene.

I mellomtiden vil den amerikanske sentralbanken fortsette å prøve å styre sin utgang på en måte som ikke vil være for forstyrrende på hverken priser eller markedskreftene på Wall Street.

- I det Fed kommer til å trekke seg ut, vil det skje veldig, veldig sakte. Økonomien er svak og aksjemarkedet ønsker ikke en korreksjon, sier Roubini.

Les også:
Mener USA har sviktet sine egne: - Dette kan bli stygt
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.