USAs sentralbank, The Federal Reserve, offentliggjorde i dag en rapport der utsiktene for landets økonomi kuttes kraftig for både 2010 og 2011.

Det går frem av bakgrunnsmaterialet fra Feds møte 3. november, som ble frigitt i dag.

Og enda verre: Flertallet av Fed-medlemmene i komiteen tror det kan fem eller seks år før den økonomiske veksten og sysselsettingen i landet er tilbake på et nivå som på lengre sikt forventes av verdens største økonomi.

Ifølge CNN Money var det flere medlemmer som advarte om at gjeninnhentingen av økonomien kan ta enda lengre tid enn det.

Sentralbanken annonserte tidligere denne måneden sin plan om å stimulere ytterligere til veksten ved å pumpe 600 millliarder dollar inn i økonomien, gjennom oppkjøp av obligasjoner, også kalt kvantitative lettelser.

Høy ledighet, lav vekst og inflasjon
Begrunnelsen for tiltaket er å finne i de ventede utsiktene til vekst i bruttonasjonalproduktet, arbeidsledighetsraten og inflasjonen.

Arbeidsledigheten ventes å være på minst 9,5 prosent ut dette året og 8,9 prosent i 2011, fallende til intervallet 6,9 - 7,4 prosent i 2013.

Veksten i økonomien vil ifølge sentralbankens prognoser bli på rundt 0,5 prosentpoeng lavere enn forventet både i år og neste år, økende til bare 3,5 til 4,6 prosent i 2013.

Banken forventer lav inflasjon i mange år, fra 1,1 - 1,7 prosent neste år til 1,2 - 2,0 prosent i 2013.

Meldinger om forbedringer i konsumentforbruk, eksport og investeringer overskygges av byggebransjen, som trekkes ned av et fortsatt svakt boligmarked.

Les også: - USA kan gå konkurs innen 2020

Kina: - USA skader verdensøkonomien

- Amerikanere er rett og slett inkompetente

Deflasjonsspøkelset truer (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.