- Norges Bank vet det ikke selv ennå, men i mars vil de kutte rentene, sier Jan L. Andreassen, sjeføkonom i Terra Markets, til Finansavisen.

Et rentekutt har kommet mye nærmere i Norge, skriver Andreassen i bloggen sin.

- Uansett hvordan man tolker møtet i Jackson Hole, er det én ting som er klart: Vi står foran en periode med lavere renter. Sverige tar ned vekstanslaget sitt, Deutsche Bank har kuttet sitt, sier Andreassen.

Han mener at renten ideelt sett burde vært kuttet allerede i Norge, men at Norges Bank nå vil bruke tiden før jul på å oppdatere modellene sine, og så utpå nyåret vil resultatet blir klart også for dem: Rentekutt er nødvendig.

Han tror at det er en risiko for at norske kroner kan bli den nye sveitserfrancen. Resultatet kan bli kronestyrkelser som ødelegger for industrien i Norge. Når Norges Bank blir opptatt av den risikoen, vil de senke rentene, tror Jan L. Andreassen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.