Sparebanken Hedmark kjøper alle aksjer i Bank 1 Oslo og Akershus fra LO og de øvrige Sparebank 1-bankene. Sparebanken Hedmark investerer ytterligere 1,9 milliarder.

Det opplyses i en børsmelding mandag.

Bank 1 Oslo Akershus AS har frem til nå vært deleid av SamSpar-bankene SpareBank 1 SR-Bank, SpareBank 1 SMN og SpareBank 1 Nord-Norge.

Omkring 90 prosent av oppgjøret for aksjene vil skje ved at Sparebanken Hedmark foretar en rettet emisjon mot LO og de øvrige bankene, noe som innebærer at de blir egenkapitalbeviseiere i Sparebanken Hedmark.

LO blir den nest største eieren etter Sparebanken Hedmark Sparebankstiftelse med en eierandel på 15,1 prosent, heter det.

Hovedsete i Hamar

‐ I 2013 gjorde vi en strategisk investering med oppkjøp i Bank1 Oslo Akershus AS (40,5 prosent), sier administrerende direktør Richard Heiberg i Sparebanken Hedmark som nå overtar hele virksomheten i en bank med nærmere 54 milliarder kroner i forretningskapital.

Etter handelen blir han direktør for det fjerde største sparebankkonsernet i Norge.

Nytt hovedsete blir i Hamar, opplyser Heiberg som nylig omdannet Sparebanken Hedmark til egenkapitalbevisbank for blant annet å kunne foreta strukturelle grep som dette.

Ønsket å selge

Bank 1 Oslo Akershus AS har frem til nå vært deleid av SamSpar‐bankene (15,2 prosent), SpareBank 1 SR‐Bank (4,8 prosent), SpareBank 1 SMN (4,8 prosent) og SpareBank 1 Nord‐Norge (4,8 prosent), opplyses det i meldingen.

Videre freemgår det at regionbankene over en periode har ytret ønske om å selge seg ut av Bank 1 Oslo Akershus grunnet stor geografisk avstand til deres respektive hovedmarkeder og viktigheten av at banken får et sterkt og mer konsentrert eierskap.

LO og tilknyttede forbund har også fram til nå vært en stor eier (29,9 prosent) i Bank 1, men har konkludert med at de selger sine aksjer i banken.

‐ Vi blir nå egenkapitalbeviseier i det nye bankkonsernet Sparebanken Hedmark og med dette viderefører LO sine lange banktradisjoner fra tidligere Landsbanken og VÅR bank og forsikring. Vi har samtidig inngått en 10‐årig samarbeidsavtale som sikrer et langsiktig banksamarbeid og gode banktjenester for LO‐medlemmene, sier leder Gerd Kristiansen i LO.

 

Les også: Har kjøpt Oslo City

Svenskene reiser hjem

Asia i dag: Venter på devaluering av kinesisk yuan

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

45 sivile drept i angrep nær Damaskus: