Konsernsjef Arne Austreid i Sparebank 1 SR-Bank sier banken vil nå målet om 11 prosent egenkapitalavkastning dersom nedskrivningene blir som forespeilet.

- Målet om EK-avkastning på 11 prosent står seg hvis vi leverer som vi har sagt, om tapene er under kontroll, sier konsernsjef Arne Austreid i Sparebank 1 SR-Bank under bankens kvartalspresentasjon torsdag.​

Selskapet guider for tapsavsetninger på mellom 500 og 700 millioner i år, og de var 150 millioner i første kvartal.

Konserndirektør for økonomi og finans Inge Reinertsen sier at man kan ende både over 700 og under 500 millioner.

- Vi må erkjenne at det er usikkerhet om disse anslagene, sier han til TDN Finans.

Austreid sa under presentasjonen at banken er på god vei mot 14 prosent ren kjernekapitaldekning i løpet av året, og har ikke som intensjon å hente friske penger.

- Vi kommer til å gå over 14 prosent, tror vi, til 14,5 prosent. Vi har ikke som intensjon å måtte hente penger i år, sier Austreid.

Tapsavsetningene svinger

Onsdag kveld la Sparebank 1 SR-Bank fem resultatene for første kvartal. De viste et resultat før skatt på 487 millioner kroner, mot 628 millioner kroner i sammen periode i fjor.

Ren kjernekapitaldekning ved utgangen av mars var 13,4 prosent, mens egenkapitalavkastning etter skatt ble ni prosent sammenlignet med 12,7 prosent i samme periode i 2015.

Nedskrivninger på lån vokste til 150 millioner kroner, fra 88 millioner kroner i samme kvartal ifjor. I fjerde kvartal 2015 var nedskrivningene på 192 millioner kroner. Mesteparten av nedskrivningene er knyttet til utlån til olje- og gassektoren.

Les også: - Jobber tett med de kundene som er rammet hardest

Mer konkurranse for Bank Norwegian

Unilever-sjefen: Bli grønn eller dø ut som dinosauren

 

Se på DNtv:

Årets mest eksklusive cabriolet
I Mercedes-AMG S 63 cabriolet får du en voldsom motor med voldsom lyd til en voldsom pris.
02:04
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.