Stig Håvard Blikseth, er banksjef for stab i Totens Sparebank, som er største aksjonær Terra Gruppen AS med 6,44 prosent eierandel.

Det er trolig ikke nok penger i konkursboet til Terra Securities til å betale en eventuell erstatningssum til kommunene.

Men Blikseth avviser overfor DN.no at de som deleier kan bli stående økonomisk ansvarlig i en eventuell erstatningssak mot Terra Securities, etter at selskapet nå slår seg selv konkurs.

Les saken: Terra Securities ferdig

- Rent juridisk er vårt ansvar begrenset. Det vil ikke være mulig for kommunene å gå til søksmål sentralt. I den grad vi ønsker å ta ansvar utover det vi er forpliktet til, er det en vurdering vi må ta, sier Blikseth.

Dermed spørs det om kommunene får noen penger i det hele tatt, selv om de skulle bli tilkjent erstatning.

Les saken: - Ingen å holde rettslig ansvarlig (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.