Samtidig sier nesten halvparten i denne aldersgruppen at de ikke ville taklet en uforutsett utgift tilsvarende en halv månedslønn uten å låne penger, skriver Stavanger Aftenblad.

Det kommer fram i en undersøkelse utført av analysebyrået United Minds for inkassoselskapet Intrum Justitia. Mange husholdninger lever med ørsmå økonomiske marginer, og én av fem i aldersgruppen 18 til 34 sier at de gruer seg til å åpne postkassen av frykt for regninger.

– Flere trenger å spare på jevnlig basis. Å sette av et mindre beløp hver måned til sparing, kan utgjøre en stor forskjell for husholdningenes økonomiske trygghet, sier administrerende direktør Reidun Korsnes i Intrum Justitia i Norge.

Over ti prosent har ikke kontroll

I undersøkelsen kommer det også fram at 11 prosent av Norges voksne befolkning sier de ikke har kontroll over egen økonomi.

Samtidig tror nordmenn at de har bedre økonomi enn gjennomsnittet i Europa. 80 prosent av de spurte tror de er bedre stilt enn en gjennomsnittseuropeer. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også: Slik kan du spare helt risikofritt


Økonom: Dette vil bli en joker for norsk økonomi fremover