ArcelorMittal South Africa, Afrikas største stålprodusent, vil kutte 1.000 konsulenter og kutter samtidig investeringene for 2009 med mer enn halvparten som følge av at lavere stålpriser fører til lavere veksttakt.

Det opplyser selskapet torsdag, ifølge Bloomberg News.

Ifølge talsmann Sven Lunsche kuttes investeringsanslaget for 2009 med "godt over halvparten" og han legger til at "i dagens økonomiske nedkjøling har vi utsatt de fleste prosjektene med seks til tolv måneder".

Selskapet opprettholder imidlertid planene fra juli i år om å utvide kapasiteten til ti millioner tonn årlig fra rundt syv millioner tonn. Ekspansjonen ventes å ha en investeringskostnad på rundt 11 milliarder dollar, og programmet ventes å være fullført innen 2012.

Hittil har selskapet kuttet produksjonen med mer enn 30 prosent, men det venter imidlertid at "noe stabilitet" vil returnere til markedene i løpet av andre halvår 2009.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.