Parallelt med at den frittstående kjeden Lime åpner den ene butikken etter den andre i Oslo-området, har temperaturen i dagligvarestriden mot Norgesgruppens Joker-kjede eskalert, skriver Dagens Næringsliv.

I løpet av noen få måneder har de to kjedene vært involvert i politianmeldelser, rettstvister og utkastelser.

Norgesgruppen sa ifølge DN for kort tid siden opp kjedekontrakten med kjøpmann Shahid Bashir (36) med umiddelbar virkning og avskiltet fem Joker-butikker rundt Oslo.

Bashir mener seg utsatt for maktmisbruk og arroganse. Kjøpmannen reagerer blant annet sterkt på at kjeden har unnlatt å besvare eposter som ville avklart sentrale spørsmål for ham.

– Jeg følte meg ydmyket og tråkket på. Jeg fikk beskjed om at gulvet var skittent og at en av butikkene hadde rød status i kvalitetssystemet, noe jeg aldri hadde hørt før. Vanligvis får butikker som er i rød sone beskjed om å ordne opp, mens i mitt tilfelle måtte også butikkene i grønn sone lide. Norgesgruppen bare finner opp grunnlaget, sier Bashir til Dagens Næringsliv.

Etter kort tid var de fem butikkene omprofilert til Lime.

Aldri opplevd tidligere

Utkastelsen kommer bare uker etter at Bashir var i slagsmål med driftssjef Tom Hanstad i Norgesgruppens datterselskap Kjøpmannshuset. Saken er fortsatt under etterforskning hos Romerike politidistrikt.

Kjøpmannshuset ønsker ikke å kommentere årsaken til at kjedekontrakten ble hevet med umiddelbar virkning, men avviser at det juridiske grunnlaget er basketaket på Lillestrøm.

– Vi har avdekket en rekke brudd på kontrakten som regulerer hvordan Joker-butikker skal drives. I løpet av mine 22 år i dagligvarebransjen har jeg vært med på mange friske diskusjoner med kjøpmenn, men har ikke tidligere opplevd en slik situasjon som på Lillestrøm. Når det er sagt, så er det også første gang jeg opplever at en av våre kjøpmenn forsøker å få med seg representanter for konkurrerende kjeder på en intern kjedesamling, sier driftsdirektør Nils Moesødegård i Kjøpmannshuset Norge til Dagens Næringsliv.

Personene Moesødegård henviser til er Lime-topp Sajjad Hussain og hans bror Sajid Hussain.

Sajid Hussain ble ble selv kastet ut av Norgesgruppen med sine fem–seks Joker-butikker i en tidligere runde.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.