Société Générale har avdekket at en av selskapets egne ansatte svindlet selskapet for 4,9 milliarder euro.

"Société Générale har avdekket en eksepsjonell svindel", skriver banken i en pressemelding.

En av traderne som arbeider med såkalte "plain vanilla" futures tok i 2007 og 2008 direkte posisjoner i markedet, godt hjulpet av sin inngående kjennskap til kontrollrutinene i Société Générale etter å ha vært ansatt i middle office-seksjonen.

"Plain vanilla"-instrumenter er de mindre avanserte standardinstrumentene, og inkluderer vanligvis opsjoner, obligasjoner, futurer og swapper.

Banken må som et resultat av svindelen hente inn 5,5 milliarder euro.

Måtte selge unna
Svindelen ble oppdaget og etterforsket 19. og 20. januar i år, og det ble bestemt å umiddelbart komme seg ut av posisjonene i markedet for å ivareta sin integritet og forholdet til aksjonærene.

"Gitt kombinasjonen av størrelsen på posisjonene og de veldig svake markedsforholdene kommer denne svindelen til å få en negativ innvirkning på 4,9 milliarder euro på sitt resultat før skatt i 2007", heter det i en pressemelding fra selskapet.

Den ansatte har naturlig nok fått sparken, og det har også sjefene som hadde ansvaret for ham.

Banken venter nå å få et nettoresultat på 0,6-0,8 milliarder euro i 2007, som inkluderer tapet på 4,9 milliarder euro.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.