Nylig kjøpte de det svenske selskapet Gothia Financial Group og gjeldskrav på fire milliarder kroner, skriver Dagens Næringsliv.

- Vi var med på mange store oppkjøp i Aktiv Kapital-tiden, men dette er det største jeg har vært med på, sier styreformann Jon H. Nordbrekken i B2 Holding til DN.

Nordbrekken etablerte forløperen til Aktiv Kapital i 1991. Øystein Stray Spetalen kom inn som investor i 1996. Nordbrekken og Spetalen tjente henholdsvis 170 og 140 millioner kroner da de solgte seg ned i Aktiv Kapital i februar 2004. Nå er det John Fredriksen som kontrollerer inkassoselskapet med en eierandel på 40 prosent.

Gjentar historien
Siden 2004 har Nordbrekken brukt tid og penger på å bygge opp Bank2 og finanskonsernet B2 Holding. Og også her er Spetalen inne som stor aksjonær og styremedlem. I tillegg ansatte B2 Holding nylig den tidligere toppsjefen i Aktiv Kapital, Olav Dalen Zahl, som administrerende direktør. B2 Holding har også ansatt tidligere administrerende direktør i Aktiv Kapital Norge, Trond Kristian Andreassen, som sjef for fordringsadministrasjon og finansiering.

- Det er lett å si at dette er Aktiv Kapital om igjen, men vi mener konseptet er annerledes, sier Andreassen.

Gigantoppkjøp
Igår meldte B2 Holding at de har kjøpt det familieeide svenske selskapet Gothia Financial Group for rundt 350 millioner kroner. Med på lasset følger 470.000 gjeldskrav med en totalverdi på rundt fire milliarder kroner.

Aktiv Kapital driver innenfor samme området gjennom kjøp og inndriving av gjeldsmasse. Fortsatt er det stor forskjell i størrelsen på de to selskapene. Aktiv Kapital hadde ved inngangen til 2006 utestående krav på 118 milliarder kroner.

- Vi utelukker ikke at vi kommer til å kjøpe mer fordringsmasse i tiden som kommer, sier Nordbrekken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.