Spetalen har en stund vært i krangel med entreprenør Carl Christian Fon, som er fastboende på eiendommen som ligger ved siden av Spetalens fritidseiendom i Sandefjord.

Investoren har flere ganger henvendt seg til Sandefjord kommune om naboen, og mener Fon ulovlig har oppført en kaifront og flytebrygge, i tillegg til å drive ulovlig marinavirksomhet.

Kommunen foretok en kontrollmåling som viste at Fons brygge var 14,5 meter lenger enn tillatt. Bygnings- og arealplanseksjonen i kommunen ga entreprenøren frist til 1. februar med å redusere lengden eller sende inn søknad om forlenget brygge.

På ferie
Etter en ny henvendelse fra Fon ble fristen utsatt til 1. mars. Men i det denne fristen utløp, sendte advokaten som bistår Fon kommunen et nytt brev der det bes om nok en forlenget frist, til 1. april, blant annet med henvisning til at advokaten var svært opptatt og at Fon selv var på ferie. Noe som kommunen aksepterte.

- Det er tydelig at Fon ikke er villig til å forholde seg til de krav Sandefjord kommune setter i denne saken, skriver Spetalen til kommunen.

Han stiller seg tvilende til om Fon har til intensjon å søke om dispensasjon.

- Fon har hatt tilstrekkelig anledning til å utforme en søknad, men bruker i stedet tiden på å anmode om utsettelser fremfor å følge kommunens krav. Fon har allerede fått utsatt fristen for søknad en gang, og undertegnede kan ikke se at det er grunnlag for å gi ytterligere utsettelser av fristen, skriver Spetalen.

- Må få konsekvenser
Spetalen viser til at det i et brev kommunen sendte Fon 26. januar er opplyst at dersom søknad ikke er innokmmet innen fristen vil det bli fremmet krav om fjerning av bryggen med tilhørende dagbøter.

- Fon har ikke søkt innen fristen. Dette må få konsekvenser, poengterer Spetalen.

Investoren understreker at det er viktig at Sandefjord kommune er konsekvente i sin praksis når det gjelder ulovlige inngrep i strandsonen og manglende overholdelse av de fastsatte fristene.

- Det forutsettes derfor at kommunen nå fatter pålegg om retting med tilhørende dagbøter, skriver Spetalen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.