Investor Øystein Stray Spetalens riggbaby Standard Drilling selger den oppjekkbare riggen som selskapet har under bygging ved Keppel Fels-verfet i Singapore, ifølge en melding torsdag.

- Riggen ventes å bli mobilisert i en geografisk region som ikke har noen strategisk interesse for Standard Driling og hvor riggen ventes å forbli, heter det.

Gevinst repriser selskapet
Standard Drilling venter å kunne bokføre en gevinst på 0,15 dollar per aksje ved sluttføring av transaksjonen. Øvrige forhold er ikke kjent.

Basert på omkring 262 millioner utestående aksjer vil selskapet ha en gevinst på rundt 40 millioner dollar, eller rundt 220 millioner kroner på enheten. Siste bokførte verdier på riggene selskapet har i bestilling har priset dem til rundt 180 millioner dollar. Dagens salg viser at verdiene godt overgår dette, som også indikert i aksjemarkedet, som sender verdien på selskapet opp over 30 prosent.

Britisk kjøper
Kjøper er ikke kjent, men skal være basert i Storbritannia.

Toppsjef Mark Jackson i Standard Drilling, som tiltrådte stillingen mandag, uttalte i går under selskapets presentasjon på oljeservicekonferansen i regi av meglerhuset Pareto at aksjekursen ikke reflekterte de underliggende riggverdiene om man tok de seneste transaksjonene i markedet i betraktning. Selskapets investorer ved Spetalens investeringsselskap Ferncliff har helt siden det ble børsnotert i vår, uttalt at det var en oppkjøpskandidat.

Les også: Gambler på at amerikanerne må kjøpe

- I forhold til de nybyggprisene og betalingsbetingelsene som Keppel Fels krever i dag så er en riktig verdivurdering av våre rigger rundt 220 millioner dollar, mens markedet priser dem til 175-180 millioner dollar. Basert på underliggende verdier skal kursen derfor være rundt det dobbelte, sier Jackson til TDN Finans.

Første betaling satt tilside
Første delbetaling fra dagens salg er mottatt og holdes på oppbev#229skonto (escrow). Resterene betaling vil skje i tre omganger og ventes sluttført ved utgangen av oktober 2011.

Etter dette venter selskapet å ha 125 millioner dollar i kontanter på balansen, opplyses det.

Riggen som selges er den oppjekkbare enheten B 319 for levering i mai 2012. Etter salget vil Standard Drilling ha 6 rigger i bestilling.

Standard Drilling falt noe tilbake på slutten av dagen torsdag og aksjen endte opp 22,55 prosent til 6,25 kroner, omsatt for 33 millioner kroner. Det impliserer en selskapsverdi på 1,64 milliarder kroner.

Les også: - Alt avhenger av oljeprisen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.