Øystein Stray Spetalen har selv kalt inn til ekstraordinær generalforsamling i Prospector Offshore Drilling som holdes i Luxembourg om ti dager.

Han ønsker å få inn Gunnar Hvammen i Prospector-styret og samtidig lempe ut dagens styreleder Geir Sandvik, som han omtaler som en nikkedukke for dagens hovedaksjonær Bjarne Skeie.

Spetalen og hans medarbeidere og allierte har kjøpt seg kraftig opp i riggselskapet de siste dagene.

– Vi vinner uansett. Hvis vi ikke vinner nå så vinner vi neste gang. Vi vinner til slutt, sier Spetalen til Dagens Næringsliv.

Spetalen mener Skeie har hentet ut kommisjoner og returkommisjoner på aksjonærfellesskapets bekostning.

Bjarne Skeie mener det er uproblematisk at Spetalen og investorer som støtter Spetalen kjøper aksjer og får den makten aksjene representerer.

– Det jeg har imot er at han bruker journalister/aviser til å fremføre usanne og misvisende beskyldninger for å få en maktposisjon, skriver Skeie i en epost til avisen.

Les hele artikkelen i Dagens Næringslivs ipad-utgave klokken 22.00 fredag kveld eller i papiravisen lørdag morgen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.