Det mener investor Øystein Stray Spetalen, som kun er i aksjemarkedet for å tjene penger. Han er ikke like opptatt av å bruke pengene, og sier materialistiske goder er helt uinteressante for ham.

- Som investor faller jeg hver dag for en eller flere av de syv dødsyndene. Jo flere jeg faller fo, jo større blir tapene. Dette syvhodede dyret sover aldri og bruker alle muligheter til å stjele pengene dine, sier Spetalen ifølge Dagens Næringsliv.

Det var ifølge avisen som vanlig en spissformulert Øystein Stray Spetalen som igår kveld troppet opp i Polyteknisk Forening for å snakke om utviklingen i aksjemarkedet og investorers opptreden i markedet.

Penger kun et verktøy
– Å bruke pengene på forbruk er overhodet ikke noen motivasjon, ifølge investoren. Penger er kun et verktøy for å skape mer penger og større suksess i senere år. Det å fokusere på penger som måleenhet og ikke som forbruksenhet er viktig for å oppnå suksess i aksjemarkedet, sier Spetalen.

Nå skal det rett nok sies at Stray Spetalen bor standsmessig – og kjøpte ifølge DN det som var Sandefjords dyreste hytte til en pris av 16 millioner kroner i 1997.

– Vær klar over at vi har hatt de første bankkonkursene før vi har fått økonomiske nedgangstider. Alt dette tilsier at jeg tror aksjemarkedet vil fortsette å falle. I Norge (på Oslo Børs red.anm.) vil det halvere seg en gang til, spår Spetalen. Han mener den brede S&P 500-indeksen i USA kan komme til å falle mer enn 50 prosent, forsterket av fallet i eiendomsverdiene og høy gjeld.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.