Zlatan Ibrahimovic er Sveriges største fotballstjerne. Nå tar han også steget over på en annen arena hvor svenskene har market seg de siste årene og blir investor i det svenske spillselskapet Isbit Games.

Det melder Isbit Games på sine nettsider tirsdag. Nyheten er blant annet omtalt av det svenske nettstedet Breakit.

Isbit Games har de siste tre årene produsert spill som First Person Lover og serien Batterijakten.

Selskapet omsatte i 2014 for 1,7 millioner svenske kroner, med et resultat før skatt på 1,6 millioner kroner.

Les også: Zlatan Ibrahimovic og Lionel Messi deler bilder i den svenske appen Mikz, som har fusjonert med norske United Bloggers – og får selskap av norske kjendiser.

Ibrahimovic har tidligere fortalt om hvordan han er en ivrig spiller av titler som «Diablo 3», «Battlefield» og «Call of Duty».

Etter oppkjøpet eier Ibrahimovic nå 12,5 prosent av aksjene i selskapet. Resten eies av River (65,6%), som igjen eies av kommunikasjonskonsernet Intellecta, og gründer Markus Koos' familie (21,9%).

Zlatan Ibrahimovic ble tidligere i år Manchester United-spiller. Her fra tiden i Paris Saint-Germaine Foto: Franck Fife, AFP/NTB Scanpix
Zlatan Ibrahimovic ble tidligere i år Manchester United-spiller. Her fra tiden i Paris Saint-Germaine Foto: Franck Fife, AFP/NTB Scanpix (Foto: Afp)
 

Milliardindustri i Sverige

Svenskene har med spill som «Minecraft» og «Candy Crush» skapt milliardverdier i spillindustrien.

I går kom en ny rapport på den svenske spillbransjen fra interessorganisasjonen Dataspelbranchen. Den viser blant annet at:

  • Den samlede omsetningen i den svenske spillbransjen var på 12,3 milliarder svenske kroner i 2015.  I 2011 var den 2,3 milliarder svenske kroner.
  • Det jobber over 3.700 mennesker i industrien, fordelt på 234 selskap. I 2011 var det 1.500 ansatte.
  • Den samlede verdien av de svenske spillselskapene er nå over 60 milliarder svenske kroner, om man regner med Candy Crush-utvikler King, som ble solgt til Activision Blizzard for 50 milliarder norske kroner i november ifjor.

Millionindustri i Norge

Det foreligger ikke tilsvarende tall i Norge fra 2015, men en rapport med 2014-tall fra interessorganisajonen Produsentforeningen Virke. Den viser at:

  • Den samlede omsetningen i den norske spillbransjen var på 330 millioner kroner i 2014.
  • Det jobber 565 personer i industrien, hvorav 465 holder til i Norge, fordelt på nesten 140 selskaper.

Omsetningen i den svenske spillbransjen er altså omkring 35 ganger så stor som i den norske.

Les også: Norge er en minput på finansteknologi – det vil disse gründerne endre

Les også: Driften i konsernet til Tidal gikk en kvart milliard kroner i minus i 2015. Strømme­tjenesten har en lang liste ubetalte regninger.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.