Disney har hatt opsjoner om å kjøpe aksjer i Kahoot. Disney eier gjennom selskapet Accelerator Investments nå fire prosent av aksjene i Kahoot.

DN skrev tidligere i år at Kahoot har signert en lisensavtale med Disney og er i gang med planlegging av et testprosjekt. I tillegg sikret Disney seg tegningsretter på aksjer i Kahoot til totalt 22,5 millioner som de hadde ut året på å avgjøre om de vil investere i.

Disse rettene er nå innløst til en pris på 100 kroner per aksje, bekrefter finansdirektør Martin Kværnstuen i Kahoot overfor DN.

Nettavisen Shifter omtalte saken først.

Selskapet var i oktober priset til 2,55 milliarder kroner, og har norske investorer som Jan Haudemann-Andersen og Tor Aksel Voldberg på eiersiden. I tillegg er større internasjonale aktører, som Microsoft, samt fondene Northzone og Creandum, blant eierne i Kahoot.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kjetil Wiedswang: De har kjempet mot juleshoppingen siden 1992, med lite hell
DNs politiske julekalender | Luke 14: Kjøpefri jul?
01:21
Publisert: