Litt over kl. 14 var aksjekursen ned ti prosent, og dippet med det under fire kroner.

Funcom leverte i går sine kvartalsresultater til fjerde kvartal i 2016, og kom samtidig med en oppdatering på salgstallet til spillet «Conan Exiles», som viste at spillet hadde solgt 480.000 eksemplarer på 28 dager.

Det var nesten like mye som Funcom hadde forventet at spillet ville selge på et helt år.

Følg utviklingen på DN Investor.

Steg i starten

Markedet fikk med seg nyheten, og aksjen startet rett opp fem prosent på Oslo Børs tirsdag morgen. Utover dagen snudde imidlertid trenden, og i ettermiddag faller aksjekursen ned på nivået den lå på da Conan Exiles ble lansert 31. januar. 

Funcom-aksjen var tirsdag kl. 14 den nest mest omsatte aksjen på Oslo Børs, med nesten 200 millioner kroner omsatt.

– Underpriset

Analytiker Owen Spencer i Prestigo Research, som følger Funcom tett, advarer i sin ferske rapport med at aksjen kommer til å være svært usikker i tiden som kommer, og derfor sannsynligvis vil være underpriset. Han har satt et kursmål på 6,48 kroner per aksje, noe som er langt over det nivået kursen ligger på i dag.

– Conan Exiles er et to-treårsprosjekt som bare nettopp har startet, og derfor er det naturlig at usikkerheten er ganske høy, skriver Spencer.

Han forutså før kvartalsrapporten i går at Funcom hadde solgt mellom 460- og 500.000 eksemplarer av spillet, men mener at det nå vil sakte litt i antall solgte spill.

– I utgangen av mars bør spillet ha nådd mellom 535.000 og 580.000 solgte eksemplarer. Det går ut ifra at a) Funcom fortsetter å levere oppdateringer og forbedringer og b) at ingen store innholdsoppdateringer blir sluppet, skriver Spencer.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.