I flere rettsrunder har spillselskapet Gaming Innovation Group (GIG) kjempet mot TV-kjendisen Hallvard Flatland om hvorvidt han jobbet for selskapet. Før jul fikk Flatland medhold i Bergen tingrett for at en muntlig avtale med spillselskapet ga ham rett til 3,4 millioner GIG-aksjer.

– Gaming Innovation anket saken, og den var berammet til høsten, sier Flatland til DN.

Så langt i år har GIG-aksjen mer enn halvert seg i verdi, og verdien av Flatlands krav er dermed også tilsvarende redusert. Den tidligere Casino-programlederen kan imidlertid fortelle at han nylig kom til en enighet med det hardt prøvede gamblingkonsernet.

– I vår ble jeg plutselig invitert til rettsforhandlinger og vi inngikk et forlik 7. mai, sier Flatland.

Får du ut penger eller aksjer?

– Det er snakk om et pengebeløp, men jeg har ikke noe behov for å gå inn på detaljene i avtalen, sier Flatland.

Kritisk til ledelsen

Den tidligere programlederen er kritisk til at GIG ikke satte seg ned ved forhandlingsbordet tidligere.

– Dette er en sak som aldri skulle ha vært i retten. Hadde de tatt én telefon til meg så hadde vi funnet en minnelig løsning. Det tragiske er at selskapet har brukt rundt fem millioner kroner på å føre denne saken for retten i flere runder, sier Flatland.

Administrerende direktør i GIG, Robin Reed, fikk onsdag formiddag mulighet til å kommentere kritikken fra Flatland, men avsto fra å uttale seg i saken.

Som en del av avtalen med GIG ble Hallvard Flatland aksjonær i spillselskapet, og han slår fast at han ikke har noen planer om å selge disse aksjene, til tross for den nitriste kursutviklingen. Det siste året har aksjen falt over 75 prosent i verdi.

– Jeg har stor tro på selskapet. Det har bra produkter og et stort potensial, men det er trist å se på hvordan selskapet styres. Ledelsen må bli mer aktiv og synlig, sier Flatland.

– Tøvete rettssaker og dårlige fotballklubber

Flatland ønsker ikke å gå ut med hvor mange GIG-aksjer har i dag eier.

– Men jeg har brukt mye tid og krefter på selskapet, så jeg føler at mye står på spill, sier Flatland.

– Det er helt håpløst at de har brukt så mye av aksjonærenes, det vil også si mine, penger på føre denne saken for rettssystemet, legger han til.

Han setter sin lit til at GIG-ledelsen nå retter oppmerksomheten mot å snu den nitriste kursutviklingen i selskapet.

– Jeg håper at ledelsen nå har fokus på tjene penger for selskapet fremfor tøvete rettssaker og investeringer i dårlige fotballklubber, sier Flatland.

Flere av nøkkelpersonene i GIG, deriblant toppsjef Robin Reed, har gått inn som hovedaksjonær i fotballklubben Start. Også på fotballbanen har ting gått skikkelig skeis de siste årene og i 2018 rykket Start ned til Obos-ligaen.

Kravet kraftig barbert

GIG-aksjene som den muntlige avtalen ga Hallvard Flatland krav på var på det meste verdt over 20 millioner kroner, men aksjekursen har altså falt over 80 prosent siden toppen i mars 2018.

Det er vel grunn til å anta at beløpet du nå får ligger langt under dette nivået?

– Ja, det er nok helt korrekt å anta, sier Flatland.

Tar man hensyn til en aksjespleis som ble gjennomført på tampen av 2018, og kursfallet hittil i år, var aksjene som Flatland hadde krav etter den muntlige avtalen verdt rundt 3,6 millioner kroner med dagens aksjekurs.

GIG meldte onsdag at selskapet har inngått et forlik med britiske myndigheter som innebærer at selskapet må gi over 24 millioner kroner til veldedige gamblingorganisasjoner.

Forliket kom etter at to av GIGs britiske datterselskap brøt regler for hvitvasking og sosial ansvarlighet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.