Styret i spillselskapet Gaming Innovation Group (GiG) har besluttet å erstatte administrerende direktør Robin Reed med virkning fra i dag, torsdag 5. september.

Det skriver selskapet i en børsmelding torsdag. GiG-aksjen steg litt over to prosent i løpet av den første halvtimen på børsen torsdag. Så snudde aksjen og var ned litt over én prosent litt før kl. 10.

GiGs driftsdirektør Richard Brown vil gå inn som fungerende administrerende direktør, mens styreleder Petter Nylander vil ta en aktiv rolle i selskapet mens han jobber med å finne en ny permanent administrerende direktør.

- Ny fase

-Vi er veldig fornøyde med hvordan selskapet er posisjonert og ser mange muligheter – med kunder både i USA og Asia. Selskapet er imidlertid inne i en ny fase, og selv om vi synes Robin har gjort en fantastisk jobb, vil vi nå gå fra et «founder-led» selskap til et annet type lederskap, sier Nylander til DN.

- Hva synes Robin Reed om dette?

- Som gründer vil GiG alltid være en baby for ham, men han er vel stolt av det han har utviklet. Han kan også være stolt av at han har «nudget» frem en sterk intern kandidat til å ta over i Richard Brown, sier Nylander.

Siden toppen i mars 2018, da GiG-aksjen var verdt over 63 kroner, har den falt med snaut 87 prosent. Aksjekursen er på tidspunktet Reed fratrer nede på 8,5 kroner. GiGs markedsverdi er med det på 759 millioner kroner.

-Har dette noe å gjøre med Reeds avgang?

- Det er klart at når man er på børsen, vil det være en faktor. Men dette har egentlig ikke noe med det å gjøre. Dette er en naturlig utvikling av selskapet, sier Nylander.

Reeds medgründer og styremedlem i GiG, Frode Fagerli, sier han ikke kan kommentere saken.

- Du må nesten ta det med Petter Nylander, sier Fagerli.

Lunken respons etter oppkjøp

Gaming Innovation Group har de siste årene gjort en rekke oppkjøp innen både affiliate marketing. Sammen med en tung satsing i B2C-markedet, har ikke selskapet lyktes med å bli lønnsomme.

-Det er alltid slik at oppkjøp er forbundet med en høy risiko. Vi har gjort noen nedskrivninger, men jeg mener at vi har hatt flere gode enn dårlige oppkjøp. Nå vil vi fokusere på lønnsomhet og aksjonærverdi i tiden som kommer. Styret er positive til selskapets fremtid, sier Nylander.

Reed er tredje største aksjonær i GiG gjennom selskapet Super Innovative Limited. Ifølge den siste oppdaterte aksjonærlisten til selskapet sitter han på 7,2 prosent av aksjene i GiG.

DN har ikke oppnådd kontakt med Robin Reed torsdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.