Dermed blir Tencent den største aksjonæren i spillselskapet. Det kommer frem i pressemelding mandag. Tencent eier nå 29 prosent av selskapet. Prisen er på 15,75 kroner per aksje. Dette betyr at selskapet kjøpte Funcom-andelen til rundt 350 millioner kroner.
Aksjen var tirsdag ettermiddag opp 22 prosent, og handles nå til 15,55 kroner per aksje. Selskapet er så langt i år opp nesten 30 prosent. Kursen er likevel lavere enn den var på samme tidspunkt i fjor.
Gigantselskap
Tencent er en kinesisk internettgigant, og er allerede investert i en rekke store spillselskap. Tencent er et av verdens største selskaper, og er involvert i alt fra gaming til sosiale medier.
– Tenvent har et rykte for å være en ansvarlig og langsiktig investor, sier administrerende direktør i Funcom, Rui Casais.
– Innsikten, erfaringen og kunnskapen som Tencent bringer er av stor verdi for oss og vi ser frem til å jobbe tett med dem mens vi fortsetter å utvikle gode spill og bygger en suksessfull fremtid for Funcom.
Tencent har vært aktive i det nordiske markedet i den siste tiden. Våren 2019 kjøpte selskapet en tredjedel av den svenske spillutvikleren Fatshark. Noen måneder tidligere kjøpte Tencent hele det Malmø-baserte selskapet Sharkmob, skriver svenske Dagens Industri.
Reder selger
Tencent har avtalt å kjøpe alle aksjene til norske KGJ Capital as som inntil nylig var den største aksjonæren i selskapet. KGJ Capital as, er et selskap indirekte kontrollert av eieren av Kristian Gerhard Jebsen Skipsrederi, Hans Peter Jebsen, skriver TDN Direkt. Hans Peter Jebsen er ifølge Kapital Norges 85. rikeste person, og er god for 3,3 milliarder kroner. KGJ Capital har etter salget ingen aksjer i selskapet.
Funcom er et børsnotert dataspillselskap med hovedkontor i Oslo, grunnlagt i 1993. Selskapet er kjent for spill som «The Secret World», «Age of Conan», «Anarchy Online» og «Lego Minifigures».
Funcom har tidligere vært i hard vær. I februar 2016 ble fire innsidere i selskapet tiltalt for ulovlig innsidehandel etter verdipapirhandelloven, etter det Økokrim har beskrevet som en «pump and dump»-operasjon i forbindelse med lanseringen av «The Secret World» i 2012. En av de tiltalte ble rettskraftig frikjent i tingretten. En annen tiltalt ble rettskraftig frikjent etter behandlingen i lagmannsretten. De to øvrige ble dømt. Saken ble anket til Høyesterett, men er blitt avvist. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.