Chessable, som ble startet så sent som i 2016, har satt tydelige spor etter seg på kort tid. Bedriften ble etablert av et lite team ledet av David Kramaley. Kramaley trengte selv et hjelpemiddel for å forbedre sine egne sjakkåpninger, og sammen med en av USAs beste trenere, John Bartholomew, utviklet han første versjon av det som nå er den populære tjenesten Chessable, heter det i en pressemelding.

Chessable har på kort tid fått en betydelig brukerbase som elsker innholdet og prinsippene for læring.

Nå har Play Magnus, som ble grunnlagt av Magnus Carlsen, sikret seg selskapet.

«Jeg er virkelig imponert over hva David (Kramaley) og teamet hans har klart å oppnå på så kort tid», sier Magnus Carlsen i meldingen.

«Jeg tror dette er et effektivt verktøy som kan hjelpe spillere på alle nivåer», legger han til.

David Kramaley fortsetter som administrerende direktør i Chessable og vil rapportere til Andreas Thome, som er administrerende direktør i Play Magnus Gruppen. Thome sier at han er imponert over hvor raskt Chessable har vokst, og mener de passer utmerket inn sammen med Play Magnus og Chess24. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.