Nintendo har nylig hatt stor suksess med mobilspillet «Super Mario Run» som blåser liv i en gammel klassiker. Svært mange har lastet ned spillet, men bare én av 20 som har lastet det ned har valgt å betale 10 dollar for å få tilgang til resten av spillet etter de tre første, gratis nivåene.

Denne uken kommer et nytt mobilspill fra Nintendo, med en ny måte å tjene penger på for spillselskapet. 

«Fire Emblem Heroes» er gratis å laste ned, men krever betaling av spillerne for nye spillelementer, skriver Business Insider.

Det spesielle ligger i måten spillselskapet gjør dette på. Man må nemlig kjøpe spillvaluta for ekte penger og så satse pengene på et sjansespill. 

Kanskje får man en ny spillfigur, kanskje ikke. Pengene har man uansett brukt, akkurat som på en spilleautomat.

Man kan tjene spillvaluta uten å bruke penger også, men da går fremdriften langt tregere enn om man kjøper spillvalutaen.

Denne formen for betaling i mobilspill har fått en stor utbredelse i Nintendos hjemland Japan, hvor myndighetene til slutt måtte gå inn og regulere bruken av hasard i mobilspill.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.