Funcom har trolig solgt mellom 460.000 og 500.000 tidligversjoner av spillet «Conan Exiles», som ble lansert for litt over tre uker siden.

Det skriver analytiker Owen Spencer i det britiske analyseselskapet Prestigo Research i en ny rapport om Funcom. 

Funcom har selv kun rapportert tallene de solgte den første uken - 320.000 eksemplarer av det «uferdige» multiplayerspillet.

Sterk start

Funcom-aksjen har i flere måneder vært mye omsatt på Oslo Børs, og var i ukene rett etter lansering blant de mest omsatte aksjene - noe som fikk DNs børskommentator Thor Christian Jensen til å kalle den «en tulleaksje».

Til tross for dette, opprettholder Spencer en kjøpsanbefaling på aksjen. Aksjekursen endte onsdag på 4,14, men Spencer har satt et kursmål på 6,44 på lengre sikt.

- Vi mener at de første to ukene var veldig sterke for spillet, gitt den brede mediedekningen. Deretter vil salgene ha falt skarpt i den tredje uken, og satt seg på et mer stabilt nivå, skriver Spencer.

Han påpeker at antallet Youtube-videoer som er lagt ut med Conan som tema, følger den samme utviklingen. 

- Sitter kun igjen med halvparten

Spencer har gjort nye beregninger på omsetningen til «Conan Exiles», basert på anslagene i rapporten. Går man ut ifra standardprisen på 29.99 dollar, har Funcom etter beregningene Spencer har gjort dratt inn 13,8 millioner dollar. Men Spencer påpeker samtidig at spillet har blitt priset forskjellige i ulike deler av verden, samt at Funcom må betale noe royalties til blant annet plattformen Steam, der spillet ligger. 

Derfor er hans endelige anslag at Funcom har dratt inn over syv millioner dollar på spillet i løpet av de første tre ukene. 

Funcom-aksjen dekkes kun av to analytikere - Spencer og litauiske Petras Sveikata i Orion Securities. Sveikata skrev i en epost til DN tidligere denne måneden at Funcom, etter hans beregninger, måtte selge mellom 300.000 og 350.000 eksemplarer av spillet i løpet av året for å gå i null. 

På Oslo Børs åpnet Funcom opp rundt fem prosent torsdag. Oppgangen fortsatte utover formiddagen, og da kl. var 13 var aksjekursen opp over 5,5 prosent til 4,37.

Funcom-aksjen.
Funcom-aksjen. (Foto: DN)

Funcom kommer mandag i neste uke med sine tall for fjerde kvartal i 2016. Det er ventet at selskapet samtidig vil komme med en oppdatering på hvordan salget av «Conan Exiles» går.

Forsiktig

- Mens spillet hadde en flyvende første uke med 320.000 solgte eksemplarer, vil vi være forsiktige med å forutsi en forventet høy vekstrate, skriver Spencer.

Han påpeker at spillets suksess i de første ukene lente seg på sterk pr- og markedsføringsjobb, men at spillet nå går inn i en fase der mediene vil spille en mindre viktig rolle, og spillet vil måtte selge organisk.

- Derfor er det umulig å forutsi hvordan spillet vil selge i de neste månedene, skriver Spencer.

Funcoms driftsdirektør, Ole Schreiner, opplyser til DN at Funcom ikke kan kommentere salgsutviklingen før fremleggelsen av selskapets resultater for fjerde kvartal på mandag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.