Funcom leverte mandag kveld sine resultater for fjerde kvartal i 2016.

Mest spenning var før fremleggingen knyttet til om selskapet legger frem ferske salgstall og planer for sitt siste spill, «Conan Exiles».

Spillet har solgt over 480.000 enheter første 28 dager etter lansering, skriver selskapet i rapporten.

Spillet har et 12 måneders salgsmål for pc-spill på 487.000 enheter. Dette ventes å nås innen de første 30 dagene etter lanseringen, skriver selskapet i børsmeldingen.

Funcom hadde en omsetning på 1,7 millioner dollar i fjerde kvartal 2016, mot 2,6 millioner dollar samme kvartal året før, ifølge rapporten.

Selskapet hadde et driftsunderskudd på 580.000 dollar fjerde kvartal i fjor mot et driftsunderskudd på 747.000 samme kvartal året før.

Resultat før skatt endte på -0,9 millioner dollar, mot -2,3 millioner dollar tilsvarende kvartal året før.

Solgte godt i første uke

Spillet ble lansert i en såkalt tidligversjon 31. januar, og solgte i løpet av den første uken 320.000 eksemplarer, noe som sendte Conan-spillet helt i toppen av bestselgerlistene på distribusjonsplattformen Steam.

Analytiker Owen Spencer i Prestigo Research har i ettertid anslått at spillet, i løpet av de tre første ukene i salg, solgte mellom 460.000 og 500.000 eksemplarer, noe som ifølge Spencer kan ha gitt Funcom inntekter på rundt syv millioner dollar.

Høyt børskjør

Funcom har i samme periode vært en høyt omsatt aksje på Oslo Børs. Aksjekursen har så langt i år steget med rundt 160 prosent. 

Enkelte, deriblant DNs børskommentator Thor Christian Jensen, er imidlertid pessimistiske.

«At denne aksjen kan handles mer enn Statoil, som har en markedsverdi på 480 milliarder kroner, burde være en vekker for de fleste om at her snakker vi om en helt spinnvill omsetningshastighet i Funcom-aksjen. Det er et stort antall småaksjonærer som pumper opp volumet, som oftest kun basert på drømmer og grunnløse spekulasjoner», skrev Jensen i en børskommentar tidligere i februar.

Til tross for dens høye omsetning, er det kun to analytikere som følger Funcom-aksjen - Spencer og litauiske Petras Sveikata i Orion Securities. 

Sveikata har tidligere overfor DN sagt at Funcom, for å gå i null på spillet, måtte selge mellom 300.000 og 350.000 eksemplarer. Det har altså selskapet klart - og vel så det.

Funcom skal investere ytterligere 5-10 millioner dollar i spillet i 2017 og 2018. Investeringene skal brukes på tekniske og innholdsmessige oppdateringer, markedsføring og support for lansering på Xbox One og Playstation 4.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.