I et innlegg i DN 19. juni tar Rolf Sims fra Kindred til orde for en «alternativ spillmodell» som han hevder vil være bedre enn dagens enerettsmodell. Men argumentene minner mest om alternative fakta.

Bakgrunnen er at Kindred har tilbudt Norges Sjakkforbund 50 millioner fordelt på fem år for å delta på møter med personer som er viktige for valg av en norsk spillmodell, politiske arrangementer – blant annet på Stortinget, skrive høringsuttalelser og delta med innlegg og kronikker i den offentlige debatten. Dersom Kindred ikke er fornøyd med innsatsen, kan de holde tilbake tre av de ti årlige millionene selskapet har fristet forbundet med. Sims er fortørnet over at noen har kalt dette lobbyarbeid, og mener det er snakk om en sponsoravtale.

Forslaget kongressen skal ta stilling til skiller seg imidlertid vesentlig fra en vanlig sponsoravtale, og det er ikke uten grunn at den kalles betalt lobbyarbeid.

Tilbydere av pengespill som er ulovlige i Norge, altså uregulerte spillselskap, har i mange år blåst en lang marsj i norske lover og regler, og Lotteritilsynet har senest i dag satt spørsmålstegn ved lovligheten av denne avtalen.

Fakta er at langt flere spiller pengespill på nett hos Norsk Tipping enn hos uregulerte aktører. I 2017 oppga kun 12 prosent av nettspillerne at de bare spilte hos utenlandske aktører, mens 73 spilte kun hos Norsk Tipping. Det er et solid tegn på at enerettsmodellen virker.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.