Lørdag formiddag meldte Pokémon GO at «trenere» i 27 europeiske land kunne gå ut og fange pokémons gjennom deres augumenterte virkelighetsspill.

– Trenere, takk for at dere har vært tålmodige. Vi har den siste tiden jobbet hardt for å utrede serverproblemer slik at vi kan lansere spillet i flere land i de kommende dagene, står det på deres facebookside.

Spillet ble først lansert i USA og Australia, men mange nordmenn har gjort tekniske omveier for å sikre seg spillet før lanseringen i Norge.

Spillet går ut på at de såkalte trenerne går rundt og fanger pokémons gjennom smarttelefonen sin. Spillet er tidligere utgitt for Nintendo og Game Boy, samt i form av anime, manga, samlekort og leker.

Les mer om spillfarsotten her: Ny pokémania for milliarder dnPlus

Kristine (30) er hekta på spillet alle snakker om
Allrede før lansering i Norge er mobilspillet Pokeman Go blitt en stor snakkis. Nå jaktes det på Pokemon-figurer over hele verden.
01:53
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.