Gaming Innovation Group eier spillselskaper som Guts, Betspin og Rizk – og er store særlig innen kasino, gambling og poker på nett.

I andre kvartal omsatte selskapet for 26,6 millioner euro, noe som etter dagens kurs tilsvarer i underkant av 250 millioner kroner. I samme kvartal i 2016 omsatte selskapet for 9,7 millioner euro.

Selskapets driftsresultat før av- og nedskrivninger (ebitda) endte i andre kvartal på 1,9 millioner euro – 18 millioner kroner etter dagens kurs. Det er en økning på 0,9 millioner euro.

Selskapets driftsresultat (ebit) var imidlertid negativt, på -0,22 millioner euro, men også dette er bedre enn på samme tid i 2016, da selskapets driftsresultat var på -1,59 millioner euro.

Det negative driftsresultat har ifølge selskapets kvartalsrapport først og fremst å gjøre med av- og nedskrivninger i forbindelse med oppkjøp.

Aksjekursen til selskapet steg på de gode resultatene, og er 13.30 tirsdag opp 3,4 prosent.

Ekspanderer

– Vi fortsetter å ekspandere i hurtig tempo. Vi har gjort viktige affiliate-oppkjøp i 2017 som fremmer vår evne til å generere trafikk, samt øker aktivitet og volum til vårt økosystem. Samtidig som vi lanserer nyskapende iGaming-tjenester, jobber vi oss nærmere målet om å bli det ledende iGaming-selskapet fra Norden, sier GIGs konsernsjef Robin Reed i en kommentar.

Selskapet er notert på Oslo Børs, men holder til på Malta. Utenlandske spillselskaper som tilbyr pengespill på internett er nemlig ikke tillatt i Norge, der Norsk Tipping har enerett. 

Selskapet har over 500 fulltidsansatte, og åpner nytt hovedkvarter i Malta i september.

Der skal over 200 ansatte holde til. Det er imidlertid ikke nok for selskapet, som også skal leie et annet lokale i Malta i 2018, på grunn av kraftig vekst.

Selskapet regner med å omsette for 120 millioner euro i hele 2017. Gründerne og investorene bak Gaming Innovation Group tok nylig over eierskapet i fotballklubben Start – og har blant annet ansatt tidligere AS Monaco-direktør Tor-Kristian Karlsen som ny sportsdirektør i klubben.

Fikk kritikk av finanstilsynet

GIG begynte sommeren med å få kritikk av Finanstilsynet, som mente selskapets regnskapspraksis ikke var god nok.

«Etter Finanstilsynets vurdering har GIGs regnskapspraksis for virksomhetssammenslutninger og kjøp av grupper av eiendeler vært av lav kvalitet, noe som har medført flere vesentlige feil og utelatelser knyttet til innregning, måling og noteopplysninger av disse transaksjonene», het det i en melding.

Det var spillselskapet uenig i, men rettet likevel opp i regnskapene.

– Vi har vært uenige med Finanstilsynet for hvordan man definerer eiendeler. Vi benyttet samme prinsipper som andre selskaper i samme bransje i utlandet som har gjennomgått lignende oppkjøp som oss, forklarte finansdirektør Tore Formo overfor DN.(Vilkår)