Rune Fjeld Olsen og Karl-Martin Hogsnes har ledet programmet sammen i syv av ni sesonger.

Nå tar de to sluttet i VG, og starter for seg selv. Hovedarenaen blir Youtube, med spillanmeldelser, innslag og livestreaming – samt en ny podkast.

Les også:Finn lar ansatte starte konkurrende bedrifter, mot en del av kaka om de lykkes

Kvitteringer og forsikring

– Jeg gleder meg til å ha den friheten som gjør at man kan få en god idé, og så gjøre det uten å stå ansvarlig til andre enn oss selv. Det blir kjempespennende. Men så er vi ikke spesielt flinke til å ta vare på kvitteringer og tenke på forsikringer, så det må vi nok begynne med nå, sier Fjeld Olsen.

På få timer sikret de to seg 13.000 kroner i måneden fra fans som vil ha tilgang til ekstramateriale, via nettsiden Patreon.

Presseetikken vil de bevare slik man har praktisert den i VG.

– Det har vært viktig for oss hele veien. Jeg ser jo at det er litt andre tilstander på Youtube enn det er i den tradisjonelle pressen. Jeg mener det er ekstremt viktig å bevare integriteten i en situasjon der de store spillutgiverne utøver press på de som formidler innholdet i spillene, sier Fjeld Olsen.

Får ta med seg følgerne

I løpet av tiden i VG har de bygget opp populære kontoer på sosiale medier: Youtube-kanalen deres har 12.500 abonnenter, mens over 15.000 har likt duoens Facebook-side.

– Vi får med oss merkevaren, Facebook-siden og Youtube-kanalen. Nå vil vi videreutvikle det. Samtidig prøver vi ikke å være for naive, vi trenger nok noen avtaler for å kunne holde det gående i lengden, sier Fjeld Olsen.

Flere interessenter

Han legger til at flere aktører i mediebransjen har vært i kontakt med duoen, men at det på det nåværende tidspunkt ikke finnes noen konkrete avtaler.

– Vi gleder oss til å sette oss ned og diskutere dette med så mange som mulig, sier Fjeld Olsen.

Sluttpakkene gjør at de to kan finansiere driften til godt ute på høsten.

– Vi fikk beskjed om at programmet vårt var lagt ned før jul. Personlig har VG vært mitt hjem utenfor hjemmet i snart 20 år. Det er veldig rart å slutte, det er masse flotte mennesker der, så jeg kommer til å være trist, sier Fjeld Olsen.

Les også: Dette er tv-kanalenes overlevelsesstrategi i møte med Youtube

Les også: Millionvekst for gutteromsstjerner dnPlus

Vil forene verdens Mac- og pc-brukere

I hverdagen navigerer vi mellom operativsystemer som Android, Windows, IOS og Linux. Norske Friends Software Lab forsøker å harmonisere det hele ved å lage et metaoperativsystem – et operativsystem som skal fungere både alene og på toppen av dagens systemer – på enhver enhet.

22. januar lanserte selskapet en tidlig betaversjon for testing.

I serien «DNs pitchekonkurranse» får du hver uke presentert de mest spennende bedriftsideen i Norge, på under 90 sekunder.

Se alle deltagerne her.

Vil forene verdens Mac- og pc-brukere
I DNs pitchekonkurranse denne uken møter du Arne Peder Blix fra Friend Software Labs.
01:01
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.